Vali McDonnell, Henry County'ye 40 Milyon Dolarlık Yatırım Yapılacağını Açıkladı

September 25, 2013 - ABD

Eastman Chemical Company genişliyor ve 25 yeni istihdam yaratıyor
RICHMOND – Vali Bob McDonnell bugün, Eastman Chemical Company'nin önümüzdeki üç yıl içerisinde Henry County'deki üretim operasyonlarını büyütmek için 40 milyon dolarlık yatırım yapacağını duyurdu. Eastman bu tesisi 2012 yılında aldı ve otomotiv ve tarım pazarlarında cam filmi üretiminde küresel lider haline geldi. Şirketin tesislerinden biri olan Henry County, dünyadaki en büyük ve entegre cam ve performans filmi üretim sahalarından bir tanesi. Henry County yatırımının 25 yeni istihdam olanağı yaratması bekleniyor.

Bu duyuru hakkında Vali McDonnell şunları söyledi: "Henry County'nin en büyük işverenlerinden birinin yaptığı bu ölçekte bir yatırım, Güney Virginia için son derece önemli. Eastman'ın Henry County operasyonları, hammaddeyi bitmiş ürüne dönüştüren üretim süreci anlamında benzersiz. Bu yatırım kararı yalnızca yeni iş olanakları yaratmakla kalmayacak, aynı zamanda yenilikçi, enerji tasarruflu ürünlerin üretilmesiyle Eastman'ın performans filmi iş kolunun gelişimine yardımcı olacak." Eastman'ın bu hamlesi şirketin Virginia'daki uzun vadeli başarısının bir göstergesi.

Virginia Ticaret Bakanı Jim Cheng, "50 yıldan uzun süredir bu film üretim tesisi Henry County için hayati önem taşıyan bir kuruluş olmuştur. Eastman Chemical Company'nin yerel halktan, Patrick Henry Community College'dan ve New College Institute'tan aldığı destek, daha fazla vasıflı işgücünün üretimde yer alması için önemli. Bu yatırımla, Eastman'ın yaklaşık 500 işçiden oluşan operasyonlarının Güney Virginia'da da büyüyeceğinden eminiz," şeklinde konuştu.

Eastman, herkesin günlük yaşamda kullandığı birçok ürünü üreten küresel bir özel kimyasal şirketi. Özel işletmelerle dolu bir portföye sahip Eastman, yenilikçi ürünler ve çözümler üreterek müşterilerine sunarken bir yandan da güvenlik ve sürdürülebilirlik taahhüdünü sürdürüyor. Pazar odaklı yaklaşımlarında birinci sınıf teknoloji platformları kullanarak taşımacılık, inşaat ve sarf malzemeleri gibi cazip pazarlardaki lider konumunu koruyor. Eastman, tüm paydaşları için tutarlı ve üstün bir katma değer sağlamaya odaklanıyor. Küresel olarak çeşitli bir şirket olan Eastman, yaklaşık 100 ülkede hizmet vermektedir ve 2012 yılında yaklaşık 9 milyar dolarlık Solutia satın almasına izin verecek kadar proforma gelir elde etmiştir. Şirketin merkezi Tennessee eyaletindeki Kingsport şehrindedir; burada yaklaşık 14 bin kişi çalışmaktadır.

Eastman başkanı Mark Costa şunları söyledi: "Eastman'ın Henry County yatırımı, büyümemizi desteklemek adına belirli girişimleri ve teknoloji yükseltmelerini, depo geliştirmelerini, çevre ve güvenlik iyileştirmelerini ve üretim kapasitesinin artırılmasını amaçlamaktadır. Bunların her birini başarmak için, Eastman'ın vasıflı çalışanlara olan ihtiyacı artacaktır. Patrick Henry Community College ile New College Institute işbirliği, başarılı bir işgücünün gelişmesi için kritik önem taşımaktadır."

Bu projenin Virginia'daki sağlamlığını artırmak için Virginia Ekonomik Kalkınma Ortaklığı ile Martinsville-Henry County birlikte çalışmıştır. Vali McDonnell, Henry County'ye bu projede yardımcı olmak için Valilik Yardım Fonundan 75 bin dolar çıkarılmasını onaylamıştır. Virginia Tobacco Teminat ve Kamusal Yenileme Komisyonu, Tobacco Bölgesi Yardım Fonlarından 230 bin dolar çıkarılmasını onaylamıştır. Şirket, Virginia Barındırma ve Toplumsal Kalkınma Dairesi tarafından yönetilen Virginia Girişim Bölgesi Programından da devlet yardımı almaya hak kazanmıştır. Virginia İş Yatırımları Programı yoluyla Virginia İşletme Yardımı Dairesi de şirketin istihdam ve eğitim faaliyetlerini desteklemek için fon ve hizmet sağlayacaktır.

Henry County Denetim Kurulu Başkanı Jim Adams, "Eastman burada iş yaptığı için Henry County olarak çok mutluyuz ve bu yatırımın sunduğu fırsatlar konusunda heyecanlıyız. Bu hepimiz için büyük bir gün," dedi.

Virginia Tobacco Teminat ve Kamusal Yenileme Komisyonu üyesi Danny Marshall, "40 milyon dolarlık yatırım için Henry County'yi tercih ederek burada ortalamanın üzerinde bir maaşa sahip 25 yeni iş olanağı yarattığı için Eastman yönetim ekibine teşekkür etmek isteriz. Bu, iki taraf için de kazançlı bir durum. Bu yeni yatırım, K-12 eğitim ve kamu güvenliğinde kullanılacak yeni yerel vergiler getirecek. Fakat en önemlisi, 25 yeni vatandaşımız ortalamanın üzerinde bir maaşla kalifiye bir işte çalışacak. Bu yeni çalışanlar ailelerine ve kendilerine daha iyi bir yaşam sunabilecek. Amerikan rüyası bu olsa gerek. Bu nedenle Virginia Tobacco Komisyonu projeye 230 bin dolar yatırdı," şeklinde konuştu.