Eastman, Chemical and Engineering News Tarafından Yılın Şirketi Seçildi

February 4, 2013 - ABD

KINGSPORT, Tenn. 4 Şubat 2013 – Chemical and Engineering News (C&EN) dergisi, Solutia entegrasyonuyla başarılı ilerlemesine ve şirketin teknoloji ve Ar-Ge konusundaki özverisine bağlı olarak Eastman Chemical Company'yi (NYSE:EMN) Yılın Şirketi seçti.

Başkan ve CEO Jim Rogers, "Eastman adına şunu söyleyebilirim ki çabalarımızın karşılığını bu şekilde almak onur verici. Tüm dünyadaki 13 bin 500'den fazla çalışanımız olağanüstü çaba ile çalışarak 2012 yılını Eastman için mükemmel bir yıl haline getirirken, aynı zamanda şirketimizin ileride yaşayacağı büyümeye de zemin hazırlamış oldu," şeklinde konuştu.

C&EN her yıl, o yıl içerisinde sıra dışı başarılara imza atmış bir kimya şirketini en iyi olarak seçmektedir. Geçmişteki en iyi şirketler arasında Dow Chemical Company, BASF ve Lubrizol gibi şirketler yer aldı.

Dergi şu açıklamaya yer verdi: "Eastman, ekonomik belirsizliklerle dolu bir yılda güçlü bir performans sergiledi. Ar-Ge portföyünü güçlendirdi. En önemlisi de, firma tarihindeki en büyük satın almayı gerçekleştirdi."  Solutia şirketinin satın alındığı 4,8 milyar dolar değerindeki operasyon, Eastman'ın özel kimyasallar şirketi olarak pozisyonunu güçlendirirken, şirketin büyümeye olan isteğini de pekiştiriyor. Şirket aynı zamanda Ar-Ge ve yenilik çalışmalarına olan bağlılığı ile tanınıyor. Birinci sınıf teknoloji platformları, benzersiz ürün teklifleri ve avantajlı maliyet konumları ile Eastman'ın Ar-Ge projelerinin tahmin edilen net değeri önemli ölçüde arttı. Solutia'yı satın alması ile birlikte Eastman, hem küresel olarak yaptığı yeniliklerle teknolojilerini ve operasyonlarını tamamlıyor hem de endüstride öncü teknolojilerin kullanım alanını genişletiyor. Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Eastman, herkesin günlük yaşamda kullandığı birçok ürünü üreten küresel bir özel kimyasal şirketi. Özel işletmelerle dolu bir portföye sahip Eastman, yenilikçi ürünler ve çözümler üreterek müşterilerine sunarken bir yandan da güvenlik ve sürdürülebilirlik taahhüdünü sürdürüyor. Pazar odaklı yaklaşımlarında birinci sınıf teknoloji platformları kullanarak taşımacılık, inşaat ve sarf malzemeleri gibi cazip pazarlardaki lider konumunu koruyor. Eastman, tüm paydaşları için tutarlı ve üstün bir katma değer sağlamaya odaklanıyor. Küresel çeşitliliğe sahip bir şirket olan Eastman, yaklaşık 100 ülkede hizmet vermektedir ve 2012 yılında yaklaşık 9,1 milyar dolarlık Solutia satın almasına izin verecek kadar proforma toplam gelir elde etmiştir. Şirketin merkezi ABD'nin Tennessee eyaletindeki Kingsport şehrindedir; burada yaklaşık 13 bin 500 kişi çalışmaktadır. Ayrıntılı bilgi için www.eastman.com adresini ziyaret ediniz.