Dünyanın En Büyük Cam Filmi Üreticisi Uluslararası Cilt Kanseri Vakfı ile Birlikte Çalışıyor

May 1, 2013 - ABD

Sürüş esnasında güneşin zararlarından korunma konusunda eğitim sağlayan yeni bir ortaklık
KINGSPORT, Tenn., 1 Mayıs 2013 – LLumar Cam Filmlerinin üreticisi Eastman Chemical Company (NYSE:EMN) ve Cilt Kanseri Vakfı, hem araçlarda hem binalarda güneşin zararlı ışınlarının camlardan geçebildiği konusunda tüketicileri aydınlatmak için birlikte çalışıyor. Bilimsel araştırmalar, sürücülerde vücudun sol tarafının zararlı Ultraviyole A (UVA) ışınlarına maruz kaldığı için daha hassas olduğunu gösteriyor.

Cilt Kanseri Farkındalık Ayı girişiminin bir parçası olarak Eastman, Rite Aid ile iş birliği içerisinde, Cilt Kanseri Vakfı'nın Road to Healthy Skin Turunu destekliyor. Tur, cilt kanserinin erken teşhisini sağlayarak hayat kurtarmaya katkıda bulunuyor ve halkı, güneş koruması kullanarak cilt kanserinden korunmanın ve hızlı, etkin tedavinin önemi konusunda eğitiyor. Gönüllü olarak çalışan yerel dermatologlar, iki adet özel muayene odası bulunan 11 metrelik tur otobüsünde taramalar yapıyor. Bu yılki Tur 14 Mayıs tarihinde Hoboken, New Jersey'de başlıyor ve 30 Ağustos tarihinde Redwood City, California'da son bulana kadar Rite Aid mağazalarında yaklaşık 50 noktada duruyor. Yerel LLumar film bayileri de tüketicilere, cam filmlerini "otomobilinizde güneş koruması" olarak kullanmanın faydalarını anlatacak.

St. Louis Üniversitesi dermatoloji departmanı başkan yardımcısı Dr. Dee Anna Glaser şöyle konuştu: "Belirli türlerdeki UV şınların verdiği zarar kümülatif özelliktedir. Bu ışınlar, yani UVA ışınları, cilde derinlemesine nüfuz ederek cildin yaşlanma sürecini fark ettirmeden hızlandırır, kırışıklıklara ve hatta cilt kanserine yol açar." Su toplama ve yanıklar gibi anında görülen etkilere sahip olan UVB ışınlarının aksine UVA ışınları, hemen fark edilmeyen uzun vadeli hasarlar bırakır. Dr. Glaser şunları ekliyor: "Bu yüzden insanlar otomobillerinde veya hatta ofislerinde cam kenarında otururken ciltlerinin zarar gördüğünün farkında bile değildir."

Araç kullanırken güneşten korunmak, kapsamlı bir güneş koruma programının bir parçası olarak Cilt Kanseri Vakfı tarafından önerilmektedir. Otomobillerde yüksek performanslı bir cam filmi kullanmak, tüm gün boyunca koruma sağlar. Fakat herkes geleneksel cam filmi görünümünü sevmez. LLumar cam filmi serisindeki tüm ürünler UV koruması sağlarken, koyu renk cam görüntüsünü sevmeyen veya koyu filmlerin yasak olduğu yerlerdeki kullanıcılar şeffaf film tercih edebilir. Sıradan bir camın üzerine uygulandığında, filmin gözle görülmeyen koruma tabakası zararlı UV ışınlarını %99'a kadar bloke ederken, tam kapsamlı ve uzun vadeli bir cilt koruması çözümü de sunmuş olur. LLumar cam filmi bir "güneş kremi" gibi işlev görür, bir kez yapılan uygulama ile günlük koruma sağlar.

Dünyanın en büyük cam filmi tedarikçisi olan Eastman'ın yöneticileri, cam filmi kullanımı konusunda farklı bir küresel perspektife sahip. Eastman LLumar Marka Yönetim Direktörü Mark Gershenson, "Birçok Asya ülkesinde 10 araçtan 8'inde cam filmi vardır ve bu bir statü simgesidir. Kuzey Amerika'da bu konuda ciddi bir eğitime ihtiyaç var. Cilt kanseri önlenebilir bir hastalıktır, cam filmi kullanmak da riskleri en aza indirmenin en kolay yollarından biridir," şeklinde konuştu.

Daha Düşük Sıcaklık, Daha Düşük Soğutma Maliyeti
Yakıt fiyatlarının zirveye çıktığı günümüzde, tasarruf için harcanan her çaba önemlidir. Cam filmleri, otomobilin iç sıcaklığını düşürerek aracın klimasını açma gereksinimini azaltır, bu da aracın daha az yakıt tüketmesine ve dolayısıyla CO2 emisyonlarının azalmasına yardımcı olur. Güneşten gelen kızıl ötesi ısı, yaz aylarında otomobillerin içini dayanılmaz şekilde sıcak hale getirebilir; cam filmi kullanılırsa aracın iç sıcaklığı 30 derece kadar düşürülebilir.

LLumar cam filmleri, tüm Amerika'daki 2 binden fazla LLumar ve FormulaOne® bayisinde profesyonel olarak uygulanır. Filmlerimiz ABD'de üretilmiştir ve ömür boyu üretici garantisine sahiptir. Cam filmleri ve cilt koruma hakkında daha fazla bilgi için www.llumar.com/skinprotection adresini ziyaret ediniz. Cilt koruma ipuçları almak istiyorsanız, www.facebook.com/llumarwindowfilm bağlantısını takip ederek Facebook sayfamızı beğenebilirsiniz.

Eastman, cam filmi bayilerini, dağıtımcılarını ve üreticilerini bir çatı altında toplayan; tarafsız araştırmalarla, etkileme politikalarıyla ve cam filmi kullanımı hakkında farkındalık oluşturmak yoluyla sektörün gelişmesine yardımcı olan bir kurum olan Uluslararası Cam Filmi Birliği (IWFA) üyesidir.