Cam Filmleri için Yeni Vergi İndirimleri

February 12, 2013 - ABD

KINGSPORT, Tenn. 12 Şubat 2013 – Eastman Chemical Company (NYSE:EMN) bağlı kuruluşu ve kimyasal malzemeler ve özel ürünler konusunda küresel bir lider olan Solutia Inc.; LLumar®, Vista™, V-KOOL® ve Hüper Optik® isimli ürünlerin konutlarda kullanım durumunda cam filmi vergi indirimine tabi olduğunu duyurmaktan mutluluk duyar.

Mali Uçurum Mevzuatının bir parçası olan bu cam filmi vergi indirimi, malzeme maliyetinin yüzde 10'unu kapsayan ve toplamda en fazla 500 dolarlık bir teşvik indirimidir. Cam filmi vergi indiriminden geriye dönük olarak 1 Ocak 2012 tarihi itibarıyla yararlanılabilir ve son geçerlilik tarihi 31 Aralık 2013'tür. 2012 yılında cam filmi yaptıran veya 2013 yılında yaptırmayı planlayan konut sahipleri bu indirimden faydalanabilirler.

Cam filmi tüm yıl boyunca enerji tasarrufu sağlayan uzun vadeli ve düşük maliyetli bir çözüm olduğu için, dış cephe yalıtımı olarak indirime girmektedir. Cam filmi yaz aylarında güneşten alınan ısı enerjisini emer ve kış aylarında içerideki ısıyı tekrar içeri yansıtır. Güncel cam filmi vergi indirimi hakkında ayrıntılı bilgi için www.windowfilmtaxcredit.com adresini ziyaret ediniz.

Bu 2012-2013 cam filmi vergi indirimine başvurulduğunda, konut sahiplerinin gelir vergisinden bire bir düşülür. İndirim vergi iadelerini yükselterek ya da borçlu olunan tutarı düşürerek uygulanacaktır. Eastman küresel işletme müdürü Jeremy Verstraete bu konuda şunları söylüyor: "Enerji tasarrufu ürünlerimizin bu cam filmi vergi indirimine tabi olduğunu öğrenmek oldukça heyecan verici. Bu mevzuat cam filmini daha da makul fiyatlı hale getiriyor, yatırımınızın karşılığını alma sürecini hızlandırıyor ve aylık fatura masrafları azalıyor." Bu indirime başvurmak için tüketicilerin Gelir Vergisi İadesi 5695 numaralı IRS Formunu doldurmaları ve satıcıdan aldıkları faturanın ve üreticinin Sertifika Beyanının birer kopyasını sağlamaları gerekmektedir.

Eastman, herkesin günlük yaşamda kullandığı birçok ürünü üreten küresel bir özel kimyasal şirketidir. Özel işletmelerle dolu bir portföye sahip Eastman, yenilikçi ürünler ve çözümler üreterek müşterilerine sunarken bir yandan da güvenlik ve sürdürülebilirlik taahhütlerini yerine getirmektedir. Pazar odaklı yaklaşımlarında birinci sınıf teknoloji platformları kullanarak taşımacılık, inşaat ve sarf malzemeleri gibi cazip pazarlardaki lider konumunu koruyor. Eastman, tüm paydaşları için tutarlı ve üstün bir katma değer sağlamaya odaklanıyor. Küresel olarak çeşitli bir şirket olan Eastman, yaklaşık 100 ülkede hizmet vermektedir ve 2012 yılında yaklaşık 9,1 milyar dolarlık Solutia satın almasına izin verecek kadar proforma toplam gelir elde etmiştir. Şirketin merkezi ABD'nin Tennessee eyaletindeki Kingsport şehrindedir; burada yaklaşık 13 bin 500 kişi çalışmaktadır. Ayrıntılı bilgi için www.eastman.com adresini ziyaret ediniz.