Bina ve Otomobil Camları: Bu Yaz Ailenizi Koruduğunuzdan Emin Olun

June 13, 2013 - ABD

KINGSPORT, Tenn. –13 Haziran 2013 – Amerikan Otomobil Birliği'ne (AAA) göre, bu yaz yolculukların %89'dan fazlası otomobille yapılacak. Ne var ki bu yıl otomobille tatile seyahat edecek 31,2 milyon kişi üzerinde bu seyahatin istenmeyen sonuçları olabilir. Ebeveynler, kendilerini ve çocuklarını cilt kanserine yol açtığı bilinen zararlı ultraviyole A (UVA) ışınlarına istemeden maruz bırakıyor olabilirler. SUV ve CUV araçlardaki standart ve gizlilik amaçlı yan ve arka camlar, yüksek performanslı bir cam filmi ile kaplanmamışsa yeterli güneş koruması sağlamaz. Dünyanın en büyük cam filmi üreticisi olan Eastman Chemical Company (NYSE: EMN) de buna çözüm olarak, LLumar® cam filmi serisinde sunulan, gözle görülmeyecek kadar şeffaf cam filmi üretti. Şeffaf cam filmleri, genellikle koyu renk cam filmlerinden hoşlanmayan kadınlar arasında gitgide daha da popüler oluyor.

Sıradan camlar, su toplama ve yanık gibi zararlar veren ultraviyole B (UVB) ışınlarına karşı koruma sağlasa da, birçok insan cilde derinlemesine nüfuz eden zararlı UVA ışınlarına halen maruz kaldığının farkında bile değildir. UVA ışınları, aynı zamanda otomobillerin iç döşemesinin zamanla solmasına ve çatlamasına neden olan ışınlardır. "Aracınızın güneş kremi" olarak nitelendirilebilecek LLumar cam filmleri, cam üzerinde koruyucu bir katman oluşturarak yüksek kalite güneş koruması sağlar. Şeffaf film, camdan geçerek uzun vadeli, kümülatif cilt hasarına neden olan zararlı UV ışınların yüzde 99'a ulaşan oranda bloke eder.

Cilt Kanseri Vakfı'na göre, ABD'de her yıl 3,5 milyondan fazla yeni cilt kanseri vakası görülmektedir. Bu rakam göğüs, prostat, akciğer ve kolon kanseri vakalarının toplam sayısından bile fazladır.

2010 yılında St. Louis Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, ABD'de görülen cilt kanseri vakalarının %53'ü, kişinin sol tarafında meydana gelmektedir. Bilim adamları, sol taraftaki cilt kanserlerinin, araç kullanırken maruz kalınan UVA ışınlarından kaynaklanıyor olabileceğine inanıyor. Avustralya gibi sağdan direksiyonlu araç kullanılan ülkelerde ise bu eğilim vücudun sağ tarafında. Cilt Kanseri Vakfı'na göre, melanom dışı cilt kanserlerinin yüzde 90'ı, UV ışınlarına maruz kalma oranı ile ilişkilendirilebilir. UVA ışınları yılın 365 günü, bulutlu günlerde bile, gündüz saatlerinde camlardan geçer.

California Institute'ta tıp doktoru, dermatolog ve mikrografik cerrah Susan Butler'ın yazdığı "Otomobilinizde Güneşin Tehlikeleri**" adlı makalede, hastalarının yüzlerinin sol tarafında "kırışıklıklar, sarkmalar, kahverengi 'yaşlılık' lekeleri ve hatta cilt kanseri" görülme eğiliminin yüksek olduğunu belirtti. Butler, "Hastalar ne kadar sık araç kullanıyorsa, sol taraflarında cilt hasarı o kadar fazla görülüyor," diyor.

Eastman LLumar Marka Yönetim Direktörü Mark Gershenson şunları söyledi: "Ebeveynler güneş kremi sürmeden çocuklarını dışarı oynamaya çıkarmazken, birçoğu araç içerisinde çocuklarını korumasız bırakıyor. Cam filminin uygulanması oldukça düşük maliyetlidir, düşünmeniz bile gerekmez. Yoğun ebeveynler içinse hem zamanda tasarruf hem de gönül rahatlığı anlamına gelir. Tipik bir cam filminin uygulama maliyeti, aracın büyüklüğüne ve seçilen filmin performansına göre değişmektedir."

LLumar otomobil cam filmleri, aynı zamanda Cilt Kanseri Vakfı'nın Önerilen Ürün Rozetini kazanmıştır. Bu rozet, güvenliğin ve etkin korumanın sembolüdür. Cilt Kanseri Vakfı, Önerilen Ürün Rozetini, etkin UV koruması için koyduğu kriterlere uygun ürünlere vermektedir.

Uygulama Seçenekleri
LLumar cam filmleri, tüm Amerika'daki 1100'den fazla LLumar ve FormulaOne® bayisinde profesyonel olarak uygulanır. Filmlerimiz ABD'de üretilmiştir ve ömür boyu üretici garantisine sahiptir. Yerel bir bayi bulmak için www.LLumar.com adresini ziyaret edin. Yolcular ve değerli eşyalar için daha yüksek düzeyde gizlilik arayan ebeveynler için, LLumar filmlerinin birçok renk tonu mevcuttur.

LLumar cam filmleri hakkında ayrıntılı bilgi için www.LLumar.com/skinprotection adresini ziyaret edin. Cilt koruma ipuçları almak istiyorsanız, www.facebook.com/LLumarwindowfilm bağlantısını takip ederek Facebook sayfamızı beğenebilirsiniz.

Eastman, cam filmi bayilerini, dağıtımcılarını ve üreticilerini bir çatı altında toplayan; tarafsız araştırmalarla, etkileme politikalarıyla ve cam filmi kullanımı hakkında farkındalık oluşturmak yoluyla sektörün gelişmesine yardımcı olan bir kurum olan Uluslararası Cam Filmi Birliği (IWFA) üyesidir.

* “The Skin Cancer Foundation’s Journal,” Mayıs 2012.