Avrupa Cam Filmi Birliği (EWFA) Tarafından Hazırlanan Video, Cam Filmi Teknolojilerinin Enerji Verimlilik Kapasitesini Ortaya Koyuyor

June 25, 2013 - ABD

Cam filmi teknolojisinin yapabildikleri ve performansı konusunda farkındalık oluşturmak için EWFA bugün, yeni ve mevcut binaların Avrupa Birliği enerji verimliliği hedefleri konusunda cam filminin nasıl bir katkı sağlayabileceğini açıklayan bir video yayımladı. Avrupa'daki inşaat sektörü, Avrupa'nın tüm enerji tüketiminin %41'inden sorumlu. Yapılan araştırmalar, Avrupa'daki mevcut yapılarda uygulanacak kapsamlı yenileme projeleriyle, Avrupa çapında kullanılan toplam birincil enerjinin %32 oranında düşürülebileceğini gösteriyor. Birçok bina sahibi ve sakini, piyasada mevcut olan farklı teknolojiler ve ürünler ile bunların binalardaki CO2 emisyonları üzerindeki etkisi konusunda bilgisiz.

Cam filmleri mevcut camların iyileştirilmesi ve modernleştirilmesi için kullanılırken, hem camların enerji verimliliğini artırır hem de estetik bir yalıtım sağlar. Cam filmi ayrıca güneş ısısını emme ve ısı kaybını azaltma yoluyla binaların enerji performansını da önemli ölçüde iyileştirir. Dahası, cam filmi binaya doğal ışık girmesini sağlarken bir yandan parlama etkisini azaltır ve UV maruziyeti üzerinde kontrol sağlar. Bu videoda EWFA, hem ticari binalara hem evlere cam filmi teknolojisi uygulanmasının enerji tasarrufu açısından sergilediği ciddi potansiyel hakkında farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Binalarda enerji verimliliği, Avrupa Birliği'nin 2020 enerji ve iklim hedeflerini tutturması açısından hayati önem taşıyor. LLumar markası ile yüksek performanslı cam filmleri üreticisi ve EWFA üyesi olan Eastman Chemical Company, bu videonun cam filmi kullanımının faydalarını anlatmaya yardımcı olacağını umuyor. Eastman Pazarlama Kanalı Müdürü Stephan Klotzbach şöyle konuştu: "Cam filmi teknolojisinin faydalarını aktarmada bu yeni video oldukça etkili olacak. Devlet yetkilileri, medya, bina sahipleri ve genel kamuoyunda farkındalığı artırmayı amaçlıyoruz. Hedefimiz, cam filminin Avrupa'daki mevcut binalarda enerji tüketimini ve karbon salımını azaltmak için düşük maliyetli bir çözüm olduğunu daha iyi anlatmak."

Videoya şu bağlantıdan ulaşabilirsiniz: http://www.youtube.com/watch?v=4EZps46gK24
EWFA web sitesi: http://ewfa.org/ewfa-video-demonstrates-energy-efficiency-capabilities-w...